maanantai 17. joulukuuta 2012

Karpalocookies x 2

Nyt vuorossa karpalocookiesit, toiset valkosuklaalla ja toiset tavallisella suklaalla. Ehkä nuo valkosuklaiset vie kuitenkin voiton.

Mukailin Kotilieden ohjetta.

250 gvoita
2 dlsokeria
1 dlfariinisokeria
2 tl (reilu)No Egg-jauhetta + 6 tl vettä, sekoita
5-6 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
0,5 tlsuolaa
2 tlvaniljasokeria
2 dlkaurahiutaleita
200 gsuklaata (puolet valkoista, puolet tavallista)
150 gkuivattuja karpaloita tai puolukoita
0,5 dlkuohukermaa






Sekoita sokerit pehmeän voin joukkoon ja lisää munankorvike. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muutamassa erässä taikinan joukkoon. Lisää myös kerma. Lisää karpalot. Jaa taikina kahtia.

Rouhi suklaa ja lisää toiseen taikinan puoliskoon valkosuklaa, toiseen tavallinen suklaarouhe. Sekoita tasaiseksi ja laita taikina jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.

Pyörittele taikinasta palloja. Laita taikinapallot pellille leivinpaperin päälle ja paina hieman litteämmäksi. Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia.

3 kommenttia:

  1. Nam, näyttää todella hyvältä! En ole karpalofani, mutta tämän pitää kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Tein juuri hetki sitten karpalo-valkosuklaacookieita, ja oli kyllä ihania!:) Kivan näköisiä keksejä olet tehnyt.

    VastaaPoista
  3. Ihania.:) Samankaltaisella ohjeella tuli tehtyä, kun Melodylta löytyi hyvä resepti.:)

    VastaaPoista