tiistai 18. tammikuuta 2011

PIkaiset pullat






Tämä ohje on repäisty jostakin lehdestä aika kauan sitten...


500 g vehnäjauhoja

250 g voita

2,5 dl maitoa

4 rkl sokeria

1 rkl hiivaa

(laitoin myös ripauksen suolaa sekä kardemummaa)


Täyte:

voita, kanelia ja sokeria

tai esim. vadelmamarmeladia


Nypi jauhot ja rasva. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon johon on sekoitettu myös sokeri. Lisää neste muruseoksen joukkoon. Sekoita nopeasti ja kaaviloi saman tien n. puolen sentin paksuiseksi levyksi, josta leikkaat haluamasi kokoisia neliöitä. Neliöiden keskustaan laitetaan voinokare, teelusikallinen sokeria sekä kanelia. Vaihtoehtoisesti keskelle voi laittaa esim. vadelmamarmeladia. Paina neliöiden kulmat keskelle yhteen nyyttimäiseksi pakkaukseksi. Nosta nyytit paperivuokiin.


Kohota ja paista sen jälkeen 250 asteessa n. 10 minuuttia. Tupsauta jäähtyneille pullille tomusokeria. Nautitaan tuoreina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti