perjantai 5. helmikuuta 2010

Runebergin torttu -muffinssi (munaton, gluteeniton, laktoositon ja "melkein sokeriton")






Tässä siis ihan oma kyhäelmäni näin Runebergin päivänä. Ulkonäkö ei ollut ihan niin hyvä kuin maku. :)




Runebergin tortut


vajaa 1 desi mantelijauhoa

1 dl soijajauhoa

1 dl (reilu) semper luontaisesti gluteeniton–jauhoseosta

kanelia,

inkivääriä,

pomeranssinkuorta,

neilikkaa (markkeeraamaan murskattuja pikkuleipiä)

2 tl leivinjauhetta

125 g voita (laktoositon)

1,5 dl makeutusjauhetta (käytin Canderelia)

2 rkl vadelmahilloa (reilua)

1,25 dl piimää (laktoositon)


Vaahdotin voin ja lisäsin siihen Canderelin ja vaahdotin edelleen. Lisäsin vadelmahillon ja vaahdotin edelleen. Sitten lisäsin kuivat aineet sekä viimeiseksi piimän. Jaoin taikinan muffinssivuokiin ja paistoin n. 15 min 200 asteessa.


Täytyy sanoa, että kerrankin ihan itse keksimä resepti onnistui aivan yli odotusten. :)


3 kommenttia:

  1. Anteeksi, mutta mikä ihme on lakto-vegaaninen? Termi "vegaaninen" itsessään tarkoittaa sitä, että elintarvikkeessa ei ole käytetty MITÄÄN eläinperäisiä ainesosia. Liha-vegaanista pihviä?

    VastaaPoista
  2. Sori, pitäisi lukea lakto-vegetaarinen, mutta en voinut korjata, kun viittaus jo niin moneen reseptiin.

    VastaaPoista
  3. Olisi kyllä kiva, jos tämän tunnisteesta saisi pois tuon vegaanisen, koska googlettamalla vegaanisen runebergin tortun saa tämä tulokseksi, mikä taas on ihan väärin.

    VastaaPoista