sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Omenapiiras






Tämä on tehty  tällä Marien ohjeella. Seuraavan kerran voisin jättää nuo rusinat kokonaan pois, koska on muutenkin hyvin makeaa. Jäätelön kanssa maistui minulle vähän liiankin hyvin. Minkähänlaisia lukemia mahtaa vaaka näyttää huomenaamulla...

Tässä vielä  Marien resepti:

Omenapiiras (munaton) noin30cm vuokaan
Pohja:
150g voita tai margariinia
1 dl  sokeria
1 prk valion maustettu maitorahka omena-kaneli
1tl kanelia
1/2 dl mantelijauhetta
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
noin 1litra happamia omenalohkoja
1rkl sitruunamehua
1 dl siirappia
1/2 dl vaahterasiirappia
1/2 dl sokeria
1 dl vettä
1/2-1  dl rusinoita
1tl kanelia
1 tl jauhettua  kaardemummaa
1dl kookoshiutaleita vuoan jauhottamiseen ja piiraan pinnalle

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää maitorahka ja sekoita.yhdistä kaikki kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Laita taikina viileään kovettumaan.
Kuori omenat ja pilko ne kuutioiksi. Laita omenakuutiot kattilaan ja lisää muut ainekset. Keitä noin 8-10 minuuttia kunnes omenat ovat pehmenneet.
Ota 2/3 taikinasta ja kauli se kelmun päällä vuoan kokoiseksi levyksi vehnäjauhojen avulla. Voitele vuoka huolella ja jauhota kookoshiutaleilla. Kumoa pohja vuokaan ja painele piiralle noin 2 cm reunat. kaada kuuma täyte pohjan päälle ja tasoita. Kauli loput taikinasta jauhojen avulla pohjan kokoiseksi levyksi. Kumoa levy kanneksi ja nipistele reunat kiinni. Pistele haarukalla muutamia reikiä kanteen. Ripottele kookoshiutaleita päälle ja paista 175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 30-40min. Tarjoa piiras lämpimänä vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti