sunnuntai 14. joulukuuta 2008

Jouluinen hedelmäkakku




200 g huoneenlämpöistä margariinia
2,5 dl hienoa sokeria
4 kananmunaa
0,5 dl appelsiinimarmeladia
1 tl sitruunankuoriraastetta
5 dl pilkottuja kuivattuja hedelmiä (rusinoita, aprikooseja, sukaatteja, hillottua appelsiininkuorta, sokeroituja kirsikoita)
1 dl mantelirouhetta
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.Lisää mukaan kananmunat yksitellen ja voimakkaasti vatkaten. Sekoita joukkoon appelsiinimarmeladi ja sitruunankuori. Lisää sen jälkeen pieneen määrään vehnäjauhoja sekoitetut kuivatut hedelmät ja mantelirouhe varovasti sekoittaen. (ei saa vatkata enää). Lisää lopuksi vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Älä sekoita liikaa, ettei kakusta tule liian tiivis.

Paista jauhotetussa rengasvuoassa 175 asteessa 60-80 minuuttia.

Kakun ulkonäkö ei ole parhaimmasta päästä. Tästä jäi hiukan "reikäinen". Mistähän johtuu?  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti