torstai 23. lokakuuta 2008

Juustosarvet


Kivaa kun on loma. Tänään leivoin juustosarvia. Ohje taitaa olla jostain vanhasta Kodin Kuvalehdestä repäisty.


Taikina:
5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl juustoraastetta
1/2 tl suolaa
100 g margariinia
25 g hiivaa
2 dl maitoa


Täyte:
n. 1 1/2 dl juustoraastetta

Päälle:
1 kananmuna
juustoraastetta (ja seesaminsiemeniä)


Sekoita kulhossa jauhot, suola ja juustoraaste. Nypi mukaan rasva murumaiseksi seokseksi.

Liuota hiiva haaleaan maitoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna kohota vartin ajan.

Kumoa taikina leivinalustalle ja jaa kahteen osaan. Kauli palat pyöreiksi reilun 30 cm levyiksi. Jaa ympyrät kahdeksaan sektoriin ja levitä päälle täyte. Kääri ulkoreunasta alkaen saarven muotoiseksi.

Nosta sarvet pellille kärkinipukka peltiä vasten. Anna kohota, voitele munalla ja ripottele päälle juustoraastetta  (ja seesaminsiemeniä). Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.

Itse en omiani voidellut millään tyttären vuoksi, vain vähän juustoraastetta päälle, eikä seesaminsiemeniäkään kaapissa ollut. Hyviä ovat vielä seuraavana päivänäkin. Alkuperäisessä ohjeessa sanotaan, että taikinan voi tehdä myös illalla valmiiksi jääkaappiin, kunhan taikinan tekee kylmään nesteeseen. Tätä en ole kyllä kokeillut, mutta aikomus on tehdä se joskus.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti